Abba-Muséet, Tallinn och Semester

Hoppas ni njuter av sommaren, såsom jag har gjort och gör. Vädret har visat sig från sin fina sida de flesta av dagarna.

En lördag i juni gjorde jag, min man och min svärfar Stockholm osäkert, vi besökte Abba-Muséet som ligger i närheten av Gröna Lund och även Nordiska Muséet med utställningen Livsbild som handlar om  20 personer med funktionsnedsättnings livsberättelser. Jag rekommenderar er att besöka Abba-museet om ni har vägarna förbi Djurgården, Stockholm. Det var verkligen inget tråkigt och grått museum. Det var färg, liv och rörelse. Man kunde via audioguider lyssna på en guide och man kunde även läsa olika texter som var uppsatta här och var. En nackdel var som vanligt ljuset, att det ska vara så svårt att göra ett museum behagligt ljus så man kan se var man sätter fötterna, även det nordiska muséet upplevde jag som mörkt.

En helg i juli besökte vi kompisars sommarstuga mellan Delsbo och Ljusdal, stugan låg vackert vid en sjö som var långgrund så jag passade på att bada flera gånger under helgen. Att få komma ut på landet och varva ned är en av de bästa sätten att tanka energi för mig.

Semestern inleddes i slutet av juli med en hel vecka vid sommarstugan, och bara koppla av, bada och njuta av varandras sällskap. Vi hann även med allsång i stenbrott och allsång vid havet, Även fast jag inte hör allt som sjungs, så känns det mysigt att få vara med och känna andras värme och energi. Och även artisternas energi från scenen som strålar ut över publiken.

Några dagar har vi tillbringat i Tallinn, Estlands huvudstad, en fin plats, som är värd ett besök. Gamla stan och Sjöflygplansmuséet besökte vi. Kullersten i gamla stan, alltid så..men men min man fick träning i ledsagning,  även på mörka muséet. Man har skapat några minnen från denna sommar, och än är inte sommaren slut.