Aktiveringskurs

Jag och syster deltog på en aktiveringskurs på Västanviks folkhögskola den 21 – 25 april, det kändes skönt att få träffa andra personer med dövblindhet och prova på att dansa zumba, att träna taktilt teckenspråk, lära sig mer om den nya smarta tekniken Iphone och Ipad.

Vi längtar  till fortsättningskursen som ska äga rum i höst, men först är det vår och sommar 🙂

Jag har hunnit med en tur till Malmö också, för att Dövblind Ungdom, DBU genomförde sitt årsmöte helgen den 26 – 28 april. Några nya ledamöter och en ny verksamhetsplan godkändes för kommande verksamhetsår. Det känns skönt så jag vet vad jag ska jobba med den närmaste tiden. Vi hann också med att besöka Tivoli, nöjesparken i Köpenhamn. Vilken vacker plats, för en person som jag som inte älskar att åka karuseller. Det fanns något för alla där, precis som nöjesparken Liseberg.

Bloggen har inte blivit uppdaterad så mycket som jag velat, eftersom energin har gått åt till andra mer högprioriterade saker såsom att jag gifte mig med min älskade sambo på pingstafton. Nu är han min man!

Åh vad det känns underbart att han nu är min man 🙂 Vi hade dövblindtolkar på vigseln och mottagningen, både för att jag, syster och flera utav gästerna hade dövblindhet. Och kommunikationen fungerade superbra! Vad skönt att kunna kommunicera på mitt andra språk svenskt teckenspråk.

Idag blir det kompetensutveckling i form av lektion i taktilt teckenspråk, man känner sig lycklig när man förstår vad för mening eller ord som syster eller läraren tecknar i min hand. Svårast är att få in tekniken så man inte överanstränger sin kropp för att ta emot information via händerna.

Imorgon bär det iväg tidigt mot Malmö igen, nu denna gång är det FSDB kongress, det ska bli kul att träffa både gamla och nya vänner. Självklart ska jag jobba också, men man kan alltid förena nytta med lite nöje.