Alla hjärtans dag

En glad alla hjärtans dag vill jag önska alla läsare, detta är en dag då man får chansen att bry sig om lite extra om sina närmaste. Och det brukar jag passa på att göra. Även om man också ska ge sina närmaste uppmärksamhet, bekräftelse och kärlek alla dagar året om.

Det är mycket på jobbet, som alltid när året har sin början, det ska fixas ansökningar, och redovisningar etc. etc. etc.  Men jag försöker njuta av att ha vetskapen att jag är en uppskattad medarbetare och jag försöker alltid göra mitt bästa.

Punktskriften går framåt, sakta men säkert,  jag har kommit underfund med att jag måste läsa även med vänsterhandens  fingrar, för vad skulle hända om jag råkade skada någon av högerhandens fingrar. Jo jag kan ju inte ta till mig information då. Så det är som att börja om från början när man ska lära sig läsa punkt med andra fingrar än den man är van vid. Min lärare tipsade mig att sitta på högerhanden medan jag tränar punkt med vänsterhanden..  *Smile*

Jag fick höra häromveckan att det finns forskning på att en uppgift som tar en seende/hörande person en timme att göra, det tar normalt två timmar för personer med dövblindhet. Detta gäller ju inte allting. Men då fick jag en bekräftelse på varför jag kan känna mig mer trött än min sambo efter ha jobbat lika många timmar, och han är då fullt seende och hörande.

Svårt det där med den gyllene medelvägen, jag vill göra så mycket men jag orkar inte..och då blir man ju besviken på sig själv. Och det är ju inget bra i längden. Men varför ska jag nöja mig med att göra mindre än jag vill göra mer? Svår balansgång..

Motionscykeln hänger fortfarande med, men det blir av och till jag trampar på den. Nu har jag sjukgymnastik igen efter juluppehållet och där flåsar jag grymt..det är inga lätta övningar där inte.. Där höjs pulsen, svetten lackar och skratten ekar längs väggarna. Jag har kul tillsammans med syster på sjukgymnastiken.