Äntligen! Min första vetenskapliga artikel accepterad!

”Äntligen”, som Gert Fylking i rosa träningsoverall förr brukade utbrista när Nobelpriset i litteratur tillkännagavs. Nu tänker väl inte jag att min första vetenskapliga artikel är i paritet med Nobelpriset i litteratur, men den artikeln om fysisk och psykisk hälsa hos personer med Usher syndrom typ 2 är accepterad. Kändes väldigt bra när beskedet kom och jag fick bjuda mina kollegor på Audiologiskt forskningscentrum på tårta. Sen är inte artikeln publicerad än, det tar några månader till.

Insamlingen av enkäter som vi skickade ut till personer med Usher typ 1 börjar närma sig sitt slut. Svarsfrekvensen har varit fantastisk och jag vet att några enkäter till är på gång. Visar hur viktigt det är med denna forskning och att de som svarar vill dela med sig av hur deras liv ter sig. Jag vill verkligen tacka alla som har svarat och ett extra stort tack till våra ambassadörer som hjälpt till och gjort reklam för och svarat på frågor om enkäterna.

Mycket är på gång, blir nästan lite klyschigt men så är det. Artikeln som handlar om personer med Usher typ 3 börjar ta form och tillsammans med Cecilia Henricson, doktorand i Linköping, så planerar vi för att bjuda in personer med Usher typ 2 att delta i forskning om kognitiva funktioner och till fokusgruppsintervjuer. Inbjudan kommer att skickas i veckan som kommer och själva ”eventet” är tänkt att gå av stapeln i slutet av april.

Det bästa i den verkliga världen utanför forskningen är att det börjar bli vår, fåglarna har börjat kvittra och hästarna fäller vinterpälsen. Jippi!