ÄNTLIGEN!

Nu har vi äntligen glädjen att kunna presentera vårt material om socialhaptisk kommunikation. Det är en metod som vi har lanserat runtom i landet under hösten och nu finns det tillgängligt här på hemsidan, klart att användas för alla som önskar och vill använda det. Det är 130 signaler – filmade, illustrerade och beskrivna med handform, läge, kontaktyta och rörelse. Vår förhoppning är att materialet ska vara enkelt och roligt att använda.

Vi kommer också inom kort att lägga ut en lista på appar som är testade av en grupp personer med olika former av dövblindhet. De testerna kan vara intressanta för er professionella att ta del av, men framför allt kan ni tipsa era brukare om att hålla koll där.

Planeringen för 2014 är i full gång och jag vill passa på att nämna några aktiviteter.

Nästa års Nationella dövblinddagar, de som brukar vara i Stockholm och som oftast har kallats för ”Landstingsdagarna” kommer 2014 att gå av stapel den 14-15 oktober. Temat första dagen är ”Nyheter inom dövblindforskningen” och andra dagens tema är ”Anhöriga och närstående”. Boka in i era almanackor redan nu!

Vi kommer att fortsätta med våra välbesökta grundkurser, både kring medfödd och förvärvad dövblindhet. Inbjuda och program kommer att finnas här på hemsidan.

Det har länge funnits ett stort önskemål om att vi ska prioritera handikappjuridiska frågor på Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor. Vi kommer därför att arrangera fyra regionala seminarier om juridik och funktionsnedsättning under hösten 2014.

Håll koll på hemsidan för tider och platser för våra olika aktiviteter.

Under 2013 har sammanlagt cirka 750 personer deltagit i någon form av gruppaktivitet hos oss på NKCdb! Det är fantastiskt kul att engagemanget kring dövblindfrågorna är så stort. För att ta pulsen på vad ni där ute tycker om NKCdbs verksamhet, ligger det en enkät här på hemsidan som du är välkommen att besvara.

Och om du vill bli ännu mer delaktig i dövblindfrågorna… så gilla oss på facebook!