Är det skillnad på gratisappar och betalappar till personer med dövblindhet?

Om du hittar en gratisapp som fyller alla syften är det bara att tacka och ta emot. Den vanligaste skillnaden emellan gratisappar och betalappar är oftast att det finns reklamlänkar i gratisappen som du måste lära dig att hantera. Många gånger innehåller en gratisapp även begränsad information och funktionalitet innan man bestämmer sig för att köpa den fulla versionen.

För personer med dövblindhet generellt, kan det vara extra störande med appar som innehåller reklamlänkar eftersom reklamen lägger sig över den text som skall läsas. Då måste användaren navigera förbi eller stänga svårt placerade popup rutor som annars öppnar länkar till olika hemsidor.

En betalapp har ofta högre kvalitet eftersom det finns utvecklare som fortsätter att arbeta med förbättringar av appen. Ibland är dessa utvecklare även öppna för en dialog via epost med användarna om hur appen fungerar och hur den kan bli bättre.

Nackdelen med appar som uppdateras ofta kan vara att utseendet ändras genom att knappar flyttas runt och onödiga funktioner läggs till vilket leder till frustration och därmed en sämre användarupplevelse.