Augusti & livet återvänder

Äntligen har cafeterian i Forumhuset öppnat! Så nu kan vi få gott kaffe igen (säger jag som egentligen inte tycker om kaffe). Universitetet vaknar sakta till liv och fler kollegor börjar bli synliga i korridoren. Jag jobbar med kommentarerna som granskarna av första artikeln har gett. Var en riktig kick när jag fick tillbaka den, hoppade upp och ned på stolen hemma i köket, sambon fick be mig att vara tyst flera gånger för att kunna läsa själv vad som stod i kommentarerna. Just nu ser inte artikeln riktigt klok ut, väldigt rörig, men granskningsfunktionen i Word är en fantastisk uppfinning.

Sommaren har i övrigt erbjudit en blandad kompott och den egna semesterresan frös inne, ramlade av en av hästarna hemma och fick bland annat en hjärnskakning. Har förövrigt blivit riktigt bra på att skriva på tangentbordet med vänsterhandens ringfinger fasttejpat mot långfingret.

På forskningsfronten under hösten så är det många spännande saker på gång. Dels de egna forskningsprojekten, insamling av ny data kring Usher typ 1 och förhoppningsvis också intervjuer för att få fördjupad kunskap kring hur det är att leva med Usher syndrom. I september är det en kongress här i Örebro som heter BARNAS, om tvärvetenskaplig audiologisk forskning kring barn. Många intressanta föreläsningar syns i programmet. Senare i höst är det också en konferens om förvärvad dövblindhet i Lund. Dit är vi flera från gruppen som forskar kring dövblindhet som skall åka. Temat för årets konferens är oberoende kontra beroende en ibland svår balansgång.

Så det finns mycket att se fram emot i höst, men fortfarande finns det lite sommardagar att njuta av och i slutändan brukar slutsatsen av årets sommarväder bli ”att det varit en normal svensk sommar”, oavsett hur vädret blev.

//Moa