CHARGE

Nu fyller vi vår förstasida med artiklar om CHARGE syndrom. Detta beror på en kombination av att vi har anställt en duktig journalist från årsskiftet, Anne Jalakas, och på att NKCdb var med och genomförde en mycket intressant, lärorik och välbesökt konferens kring CHARGE i Stockholm i mars. Läs de spännande artiklarna och håll utkik på hemsidan för det kommer fler. Missa inte heller TV-programmen som sänds på Kunskapskanalen den här helgen.
Vi är igång med en grundkurs i Göteborg om medfödd eller tidigt inträffad dövblindhet och planering inför höstens grundkurser i Umeå och Reykjavik pågår för fullt. Arbetet med riktlinjer för habilitering och rehabilitering är också i full gång. Höstens nationella dövblinddagar i Stockholm kommer att handla om just riktlinjer och ha karaktären av ett arbetsseminarium snarare än en traditionell konferens. Vi hoppas på stort intresse.
Annars har en stor del av våren ägnats åt att planera och sätta igång de olika delarna av vårt nya uppdrag. Innan semestrarna närmar sig räknar vi med att ha kommit en god bit på väg med mål för varje område och en tydlig framtidsvision för vart vi ska när det gäller dövblindfrågorna i Sverige.
Vi ska också hinna flytta vårt kontor före semestern, från Norrköping till Lund. Vi har fått en lokal i ett gammalt kulturhus bakom Lunds domkyrka, 5 minuters promenad från tåg och bussar. Välkomna att hälsa på oss där!