Cissi vid pennan

Ett lite försenat inlägg från Cissi:

Det är första gången som jag skriver här, så en liten presentation kanske kan vara på sin plats. Jag är som ni kanske sett av Moas inlägg, doktorandkollega till Moa och forskar om aspekter av språk och minne i Ushers syndrom. Jag sitter för det mesta på universitetet i Linköping, men i och med att jag också har Claes Möller som handledare och har mycket stöd av och samarbete med Audiologiskt forskningscentrum så är jag där när det går.

I april 2013, hade Moa och jag äran att fräffa och genomföra datainsamling med 14 personer med USH2 och när november gick mot sitt slut började jag så smått få ordning på de mängder av data dessa trevliga människor gav mig. Det har varit en del pyssel med att hitta deltagare till kontrollgruppen också, men som tur är har jag haft god hjälp av en av forskningsaudionomerna på AUD.F. och nu börjar det närma sig full grupp.

Innan jag helt kan ägna mig åt att sammanställa artiklar kring dessa data behöver jag dock avsluta min föregående artikel om språk, minne och läsning hos barn med Usher typ 1 och cochleaimplantat. Förhoppningsvis blir den färdig att skickas in till tidsskrift efter att den korrigerats utifrån en granskning som genomförs på seminarium i december 2013.

Förutom att jag ser fram emot att färdigställa forskningsresultat och artiklar, så längtar jag till vinterkyla och snö, eftersom jag är mycket förtjust i nästan alla sorters vinteraktiviteter!!

Må så gott!!