En ny början…

Sen nyårsdagen har jag endast använt en hörapparat på min vänstra sida, det högra örat är tomt, det känns konstigt att inte mer använda en vanlig hörapparat på högra örat.

Jag har använt dubbla hörapparater sen 6 års ålder, och nu sen 13 dagar tillbaks använder jag endast en hörapparat, även om den inte gav något i hörselmätningarna, så gav den  psykiskt stöd till den vänstra apparaten i min vardag.

Det märks att jag får lättare huvudvärk, och blir snabbare trött utan den högra vännen.

Men allt detta är ju en inledning på min nya ljudresa som en tidigare opererad patient sa till mig innan jul. Jag ska operera in ett Cochlea implantat s.k. CI bakom mitt högra öra, därefter så ska min hjärna ställa om sig till att tolka ljudsignaler istället för mitt skadade högeröra.

Spänningen stiger för varje dag, men jag ser absolut inte fram emot en sjukhusvistelse, narkos och liknande. Jag försöker ha noll förväntningar, men det är svårt när CI-teamet säger att CI:t ska hjälpa min hörsel att komma tillbaka till snarlika nivå som jag har på vänster öra med hörapparat. Det känns ju otroligt och väldigt avlägset på något sätt.

Jag skrivs in den 28 jan, och operationen ska utföras den 29 januari, sen väntar sjukskrivning i 3 veckor

Så…fortsättning följer..