FSDB och annat smått och gott

Ljuva Malmö visade sig från sin vackra sida när vi från Förbundet Sveriges Dövblinda, FSDB kom på fredagen den 24 maj för att genomföra kongressen under helgen.

Det var en hel del jobb att genomföra men tack vare bra personalgrupp och trevliga ombud från regionala föreningarna så flöt helgen på smidigt. Vi var aktiva på sociala nätverket Facebook om hur kongressen gick. På söndagen hade NKCdb samtalsgrupper där ombuden fick dela sina upplevelser kring rehabilitering och habilitering för personer med dövblindhet. Slutresultatet av helgen blev riktigt bra!

Helgerna efter har också varit fullbokade, har varit till Storuman på bröllop för min mans kusin, har besökt Liseberg tillsammans med svägerskorna, min man och min syster, tillbringat två helger bl.a. midsommar ute på landet vid sommarstugan och njutit av det hyfsat fina vädret.

Det har varit roligt att se olika delar av Sverige, och få ta del av vad som sägs och ses via dövblindtolk. Jag hade proffessionella dövblindtolkar på bröllopet i Storuman, sen under andra helger har min syster hjälpt till att teckenspråkstolka medan jag själv hjälper henne genom att syntolka och ledsaga. Vi hjälper varandra så gott det går.

Det är skönt att ha sommaren, och ljuset här igen men samtidigt är solen ett irriationsobjekt, det går inte alltid att sitta där man behöver sitta för att få det optimalt med ljuset. Det känns frusterande när den ljusaste årstiden samtidigt ska sätta käppar i hjulet för en. Det är inte alltid lätt heller att använda solglasögon utomhus, man behöver ju ibland se med den begränsade synen man har och för mig stjälper solglasögonen oftare än hjälper speciellt när man ska gå på en promenad t.ex.