Hösten bara rusar …

Nästan alla helger har varit / är uppbokade fram till jul, och det är ju både roligt men slitsamt. Jag vill inte tänka för långt fram, eftersom jag vill leva i nuet och fånga dagen. Det gör att jag får ut maximalt av dagarna om jag jobbar för att vara fullt närvarande här och nu.

Jag får inspiration av andra personer i min omgivning, både personer med dövblindhet och andra personer. Att jobba 3 dagar i veckan i Stockholm, underlättar min vardag till max, då jag upplever minskad stress, men visst det är kämpigt med resorna fram och tillbaka mellan Uppsala och Stockholm. Det är tack vare riksfärdtjänst i form av taxi som gör att jag kan jobba fullt ut och sedan vila på resan hem.

Jag har fullt upp på fritiden med två aktiva föreningar, både Synskadades Riksförbund Uppsala län och FSDB Uppsala & Gävleborgs län. Jag är med och planerar aktiviteter i båda och sitter i bägge styrelser. Och det är kul för att jag får energi av båda. Och bara det som att uppleva den 15 oktober som är synonymt med Vita käppens dag genom att vi anordnade en vita käppen – parad, genom Uppsalas stads centrum. Ett 50 – tal deltagande ropar ut talkörer såsom ” Nu skanderar vi i kör, vita käppen stolt vi för”, ” I trafiken körs det fräckt, visa oss med käpp respekt” t.ex. Vi blev uppmärksammade i radio, och vi hade också bjudit in landstingspolitiker som fick prova på att gå med förbundna ögon och vit käpp eller ledarhund. Det gav mig som person mycket positiv energi att orka kämpa mot okunskap och slarv.

Att igår också besöka utställningen Våga Se som visas just nu på Stockholm Stadsmuseum där alla bilder har fotograferats av tre personer med dövblindhet, och en del av bilderna har tagits fram i ett annorlunda material för att personer med dövblindhet eller synnedsättning ska kunna ”se” bilden genom att känna olika konturer. Fotoutställningen pågår ända fram till 11 januari.

Så har du vägarna förbi så gå in och upplev en unik fotoutställning skapad för att vara tillgänglig för alla!