Pushbullet

Att få notifikationerna och sms:en som dyker upp i sin smarta telefon eller surfplatta vidarebefordrade till sin dator är det många som efterfrågat. Att dessutom kunna svara på ett sms från sin dator efter att ha läst det är än mer intressant. Ja, lösningarna för att kunna komma åt valda delar av sin telefon eller surfplatta i sin dator är ändå rätt många, men kanske inte alltid så bra.

Pushbullet är en av gratislösningarna som kommer ganska långt men tyvärr inte hela vägen fram.

Bygger på app

Pushbullet bygger på att man installerar appen som du hittar i Google Play eller Appstore i sin telefon eller surfplatta och kopplar sitt konto som man har i enheten (såsom googlekontot i Androiderna) till tjänsten. Efter detta kan man antingen installera Pushbullet i sin dator från företagets hemsida eller använda sig av ett tillägg till webbläsaren i sin dator, förutsatt att man använder Chrome, Opera, Firefox eller Safari.

Efter att man kopplat samman Pushbullet i sin dator till samma konto som man la till i telefonen eller plattan så kommer de flesta av notifikationerna och sina sms att dyka upp på datoren. Har man en Androidtelefon eller platta kommer man dessutom att kunna svara på sms:en från datorn.

Ganska bra – men också nackdelar

Pushbullet är alltså en ganska bra lösning för många, vilket också är orsaken till att jag vill flagga för den.

Men varför når då inte Pushbullet hela vägen fram till att vara en superlösning för alla? Ja, det handlar i vanlig ordning om tillgängligheten i lösningen.

  • Pushbullet i datorn fungerar inte tillsammans med Jaws och punkt.
  • Pushbulletprogrammet till Windows är på engelska. Tilläggen till webbläsarna är dock på Svenska.
  • Pushbullet fungerar inte i webbläsaren Explorer.
  • Vill man kunna svara på sina sms från datorn måste man ha en telefon eller platta med Android som operativsystem.
  • Har man en Iphone eller Ipad så måste man ha en Macdator för att få Pushbullet att fungera som tänkt.
  • Appar som inte genererar notifikationer så som inkommande samtal i Skype fungerar inte med Pushbullet.
  • All information mellan telefonen eller plattan går via Pushbullets servrar vilket är bra att veta när det kommer till integriteten.

Det finns alltså en hel del nackdelar med bland annat tillgängligheten i lösningen som den ser ut idag. Men förhoppningsvis kommer Pushbullet eller liknande lösningar att hitta hela vägen fram, inom en inte allt för avlägsen framtid.

Mer information (på engelska) kring Pushbullet finns att hitta på företagets hemsida (www.pushbullet.com).

Janne Koski