Sjukskrivningen

Under min sjukskrivning mådde jag hyfsat bra, jag kände en viss trötthet och ömhet bakom höger öra.

Så jag valde att fortsätta min rehabilitering inom syncentralen vilket är punktskriftsträning för närvarande. Så varje måndag förmiddag fram till nu i slutet av mars har jag gått till syncentralen i Uppsalas grundkurs i punktskrift. Nu har jag kommit långt på 5 terminer och så att  jag läser noveller i tätskrift, och prenumerar även på Novellmagasinet som kommer med ny utgåva varje månad.

Jag plöjde igenom serier på Netflix som har sådan himla bra anpassning när det gäller textning. Tydlig textning med gula bokstäver på svart bakgrund. Hallejuah har de tänkt på oss som har synnedsättning kanske?

Jag var på ett återbesök en vecka efter operationen hos CI-teamet, en sårkontroll hos läkaren som tyckte allt såg bra ut, och aja baja inte klia på området…suck det är inte lätt att följa alla uppmaningar alla gånger.

Jag valde att utnyttja ett presentkort som jag fått tidigare vilket var att prova på att blåsa en glaskula i valfri färg på ett glasblåseri i närområdet. Det var ju riktigt spännande, och även syster följde med som då också har dövblindhet. Vi var smått oroade hur det här skulle gå med tanke på den dubbla funktionsnedsättningen men det gick bra och ägarna visade en stor respekt och hänsyn och vilken attityd!

Ja dit åker vi tillbaka. Jag fortsatte med mitt ideella engagemang hos Föreningen Sveriges Dövblinda i Uppsala – Gävleborgs län. Vi hade månadsträff med studiebesök hos en affär som sålde ekologiska och/eller närproducerade produkter och vi provsmaka buffelmozzarella, vaktelägg, surdegsbröd, blåbärssaft. Ja vilken kväll det blev!

Ja man kan säga att min sjukskrivning blev och kändes ovanlig, jag tog det lugnt i kombination med att göra olika aktiviteter tillsammans med familj och vänner. Det var viktigt att komma ihåg att jag inte fick lyfta något tungt, inte heller nysa med hjälp av att nypa ihop näsan och inte krysta vid toalettbesök.

Att jag inte gick tillbaka till jobbet tidigare, gjorde nog att jag nu efter en månads jobb nu igen har klarat att jobba 75 % på en gång. Jag älskar mitt jobb och jag vet att jag hade inte kunnat följa doktorns uppmaningar med att ta det lugnt etc om jag hade gått tillbaka till jobbet efter några dagar efter operation.