Sommar, sommar, sommar…

Ni hänger väl med på hemsidan? Nya spännande och innehållsrika artiklar publiceras regelbundet så gå in och kolla när ni får en minut över. Den 27 juni 1880 föddes Helen Keller i Alabama, USA. Det uppmärksammar vi med en artikel om denna spännande och mångsidiga kvinna. Efter semestern kommer det en rad artiklar med olika perspektiv på livet när ett barn i familjen har dövblindhet. Därefter fortsätter vi med fler artiklar i vår Usher syndrom. Dela dem gärna med andra, skriv ut dem och lämna till brukare, anhöriga och arbetskamrater. Eller varför inte använda dem som underlag för gruppdiskussioner i era verksamheter.

Det har varit hög aktivitet under första halvan av 2014. Två nya projektledare har anställts, Ole Mortensen för att utveckla IKT-arbetet och Marie Andersson för att ta fram en plan för hur vi ska kunna utveckla stöd till de olika aktörer i samhället som arbetar med barn och ungdomar med dövblindhet och deras anhöriga. Arbetet med vår vägledning för habilitering och rehabilitering går framåt och börjar ta form och snart kommer vi att kunna publicera en forskningsöversikt. Ovanligt många utbildningar, seminarier, temadagar och enskilda föreläsningar har genomförts. Intresset har varit stort och våra aktiviteter har varit välbesökta.

Till hösten väntar juridikseminarier, IKT-konferens, våra årliga nationella dagar om dövblindhet, grundkurser och mycket annat. Information om allt detta finns också här på hemsidan, så välkommen in och besök oss. Anmälan till höstens seminarier finner du här >>

Men först… önskar vi på Nationellt kunskapscenter för dövblindfrågor en riktigt lång, solig, skön, och avkopplande sommar! Om ni inte har någon hängmatta så går det bra att lägga sig i gräset eller på stranden. Vi möts i höst!!!