Summering av året som gått från Berit Rönnåsen

Tiden den tiden! Den rusar iväg som man brukar säga. Våren var härlig men arbetsspäckad. Min första artikel om progressiv hörselnedsättning i Alström syndrom har gått från embryo till ett mer moget format. Handledare och meddoktorander fick en första inblick vid ett seminarium i våras. Mycket är kvar att göra innan den kan skickas, men vi börjar ändå skönja ljuset! Annars var min stora utmaning i våras att lära mig statistik på forskarnivå. Inte helt ”lätt” visade det sig. Kursen jag valde var tillsammans med doktorander som var läkare och forskningssjuksköterskor och i epidemiologisk biostatistik. Jag lärde mig massor och det var spännande men det gick naturligtvis inte att klara det bara så där med min bakgrund. Omtentan är i maj 2013! Men hoppet är det sista som överger en. Nästa gång skall jag KLARA det enda poäng som fattades från godkänd.

Sommaren därefter var skön, trots brist på sol, jag hade för första gången på många år inte någon presentation att förbereda inför höstens konferenser. Några lästa artiklar och lite skrivande blev det men annars sol, bad och många långa promenader.

Hösten kom och gick. Med nätter med -6-7 grader här ute på landet så blir brådskan att plocka äpplen stor om vi skall få några överhuvudtaget. De är små, men naggande goda, våra Ingrid Marie. Att vara doktorand på 50 % som jag är innebär att allt, verkligen allt, måste planeras noggrant för att man inte skall bli skyldig tid på något av arbetena. Men visst är det så att mer av det man skulle kalla fritid går åt, det är lätt att dras med och djupa in på något och tänka jag skall bara göra färdigt det här. Tur att barnen är vuxna och har sitt och att jag lever med en tolerant och förstående man.

Samtalen med mina handledare om mina fortsatta studier pågår. Forskningsfrågorna som är aktuella håller på att formuleras och allt är mycket spännande för nu känns det tydligt att specialpedagogiken som är min specialitet kommer att ta sin rättmätiga plats.

Ja det här var lite från mig och ett nytt år har tagit sin början. Tills vi hörs igen; ha det så gott!

Berit Rönnåsen