Ungt perspektiv!

Välkommen till min blogg som ska handla om ungdomar med kombinerade syn – och hörselnedsättning/dövblindhet, min vardag som ungdom med dövblindhet och mina erfarenheter från mitt jobb som ungdomskonsulent hos Dövblind Ungdom.

Vem är jag?

Jag heter Amanda Lindberg och bor i Uppsala, Sveriges fjärde storstad

Jag bor tillsammans med min sambo som är hörande, vilket kan ge en del lustigheter i vardagen då kommunikation mellan hörselskadad och hörande inte alltid fungerar felfritt 🙂

Efter 25 år av ovetande vad jag har för diagnos, så konstaterade Nationella Expertteamet för diagnostisering av dövblindhet att jag har dövblinddiagnosen Facio-oculo-acoustico-renal (FOAR) syndrom, en lindrig variant utav syndromet som innebär att synen och hörseln på sikt kommer att bli sämre och sämre.

Mitt första språk är talad svenska, men under skolåren så lärde jag mig att använda visuellt svenskt teckenspråk. Så nu växlar jag gärna språk beroende på vilken situation jag befinner mig i.

Som jag redan nämnt så jobbar jag hos Dövblind Ungdom som ordnar sociala aktiviteter, och försöker påverka samhället intressepolitiskt så samhället ska bli tillgängligt för ungdomar med dövblindhet.

När jag inte jobbar så tycker jag om att läsa deckare, umgås med familj och vänner och träna m.m.

Vill ni veta mer, så bara fråga så får vi se om jag svarar 🙂

Varmt välkomna hit för att läsa om ungt perspektiv