Vardagen

Nu har vardagen börjat igen efter helgerna. Och i helgen är det första styrelsemötet för Dövblind Ungdom, DBU för i år. Vi har en del att diskutera och prata om inför kommande verksamhetsåret. Det är alltid lika roligt att ha styrelsemöte med gänget som sitter just nu, deras glädje och iver smittar av sig. Och man får alltid ett gott skratt mellan punkterna på dagordningen.

Vintern visar sig från sin hala och vita sida, och nej jag ska inte klaga för jag gillar alla årstider, jag gillar att höra knastret av snön under skorna, jag gillar känslan av snö i min hand, jag gillar mörkret utanför fönstret när man har tänt sina fönsterlampor. Då är det gott att ligga hopkrupen i soffan och träna punktskrift.

Lektionerna i punktskrift har börjat igen, och nu handlar det om att öka läshastigheten, skriva med reglett och skriva obehindrat på Perkins (punktskrivmaskin). Jag älskar att läsa om historiska platser och föremål.

Just nu läser jag en text om Uppsala Domkyrka, hur den ser ut och dess gravar. Många svåra ord men med lite envishet så tar man sig fram. Lärarna är så smarta att de letar fram texter via Internet, redigerar om dem till punktskrift och då kan man önska sig vilket ämne man är intresserad av, då blir man ju också motiverad när det är ett ämne man tycker om också att träna punktskrift.