Våren är här – och med den ny energi!

Verksamheten är i full gång och våren har kommit tidigt i år. Jag är glad att kunna presentera en ny medarbetare för er. Marie Andersson är specialpedagog med lång erfarenhet av att arbeta med barn med funktionsnedsättning och hon kommer att arbeta med att utveckla barn- och familjefrågorna hos oss. Det är ett område som vi har varit dåliga på att prioritera men nu är det dags. Barn och ungdomar med dövblindhet behöver identifieras i landet professionella behöver få riktat stöd i sitt arbete. I år har vi ytterligare ett par prioriterade områden och det är rättighetsperspektivet och IKT – teknik för information och kommunikation. Tro för den skull inte att vi låter allt annat stå tillbaka. Vi kör på som vanligt med utredning och diagnosticering av dövblindhet, grundkurser och seminarier.

Jag vill passa på att slå ett extra slag för årets nationella dagar om dövblindhet den 14-15 oktober (tidigare de så kallade landstingsdagarna). Årets teman är aktuell forskning om dövblindhet och anhörigperspektivet. Boka in dessa dagar redan nu. Program och anmälningsblankett kommer att läggas ut längre fram i vår.

I kalendern har vi lagt ur seminarier om juridik och dövblindhet på fyra olika platser under september månad. Även här kommer program och anmälningsblanketter ut lite längre fram i vår.

Håll koll i vår kalender på hemsidan. Håll också koll på nya reportage och texter som läggs ut regelbundet. På gång är bland annat en spännande artikelserie om Ushers syndrom ur olika perspektiv.

… och glöm inte att njuta av våren!