Vem har sagt att det ska vara enkelt?

Jag har som de flesta andra barn fått lära mig att cykla som liten, utav mina föräldrar.  Cykelutflykter gjorde vi ofta i mina hemtrakter, och till skolavslutningar så plockade vi ofta liljekonvaljer och fina försommarblommor till fröken längs vägen vi cyklade. Och vi cyklade och bada vid dammen några kilometer bort från föräldrahemmet. Under min gymnasietid så cyklade jag varje dag under sommarhalvåret till gymnasiet som låg några kilometer bort från mitt hem. När jag sökte mig till högskolan så valde jag att fortsätta cykla under sommarhalvåret, och för mig som har vetat om sen barnsben att jag aldrig kommer kunna få ta körkort, har min cykel betytt frihet. Trots min synnedsättning har jag sällan råkat ut för någon olycka med cykeln. Sen jag började jobba, så har cykeln inte haft samma naturliga plats i mitt liv, man cyklar inte hur många mil som helst, men jag har cyklat några gånger under sommarhalvåret då jag har besökt sommarstugan längs Upplandskusten.

Midsommarafton i år skulle jag, min syster och min pappa cykla och köpa ägg i närheten av sommarstugan. Min syster och pappa på en tandemcykel och jag på en vanlig cykel. Redan innan vi hade lämnat tomten vid sommarstugan ramla jag omkull med cykeln, och mitt vänstra knä som hamnade under cykeln, råkade jag vrida till och det gjorde riktigt ont när jag försökte ta mig loss ur härvan. Jag hade inte sett en liten stubbe och det fick mig att inse att det kanske är dags att lägga den vanliga cykeln på hyllan, men därmed inte sagt att jag lägger min frihet på hyllan. Jag kan fortfarande cykla, men det behövs någon annan som håller koll på vägen framför oss. Tandemcykel är min nya bästis framöver.

Hur det gick med knät? Fortfarande efter 2 ½ vecka har jag ont i knät, besökte akuten förra veckan och de punkterade knät för att tömma på vätska där prover visade på att jag hade fått en infektion så det blev en antibiotika-kur för en vecka också. Det är inte värt att riskera ännu en olycka med den vanliga cykeln för att vilja uppleva vinden i håret, inte när jag kan bli illa tvungen att besöka akuten för diverse skador.